søndag 27. januar 2013

Vintermoro med egenlagde mister og Crackle Paint

Hei!
Her kommer litt inspirasjon fra meg:)
Jeg har laget et vinterinspirert kort for Maja Design med de vakre papirene fra Fika kolleksjonen og Vintage Winter. 
(Må også nevne at det kommer en ny Maja Design kolleksjon i februar!! Vintage Spring Basic Collection heter den, og hva jeg har sett av sneak peeken så er det noen utrolig nydelige papir!)
Men det jeg vil vise og forklare litt nærmere her er hvordan jeg har farget båndet nede på staffelikortet, og også hva jeg har gjort med trærne og snøkrystallene.
♥♥♥
Først ser vi litt nærmere på båndet.
(Du kan bruke andre farger også, hvit seembinding er super, og kan kombineres med alle farger med egenlagde mister.)
Til farging av båndet har jeg brukt en 
Mini Mister. Den får du kjøpt i 3 pack hos Hjerteboden. Og det er jo også greitt å ha noen ekstra stående, til andre farger du vil lage.
Jeg ville farge båndet i en dyp blåfarge slik at det matchet fargene i Maja Design papiret fra Vintage Winter. Disse herlige papirene er nå også på tilbud hos Hjerteboden til 9 kr stk (før 12,-).
Så da valgte jeg fargen Faded Jeans. Jeg hadde i 13 dråpen med farge.
For å få litt shimmer i fargen så tok jeg oppi tre dråper med Opalite-Golden mist. Den er med på å lage "glitterspray"-effekten. Men for at det skal bli mye glittereffekt må jeg nok ha i mer enn 3 dråper, for her er det kun litt shimmer i båndet. Opalite er også fin å ha direkte på penselen, og male over f.eks deler av motivet som du fargelegger, om du vil ha en shimmereffekt. Tilslutt fylte jeg flasken med vann.
Over ser du båndet etter å ha sprayet et par ganger på det. Det er lurt å ha et underlag du ikke er så redd for. Jeg har brukt en papplate. Blåfargen er såpass sterk, og vanskelig å få av om det kommer på noe du er redd for. Så det er altså ikke lurt å spraye over en hvit duk!! 
Over ser du båndet etter at jeg har sprayet det og snudd det noen ganger. Jeg har også sprayet blåfargen på en bit osteklut. Du kan også spraye på f.eks blomster som du vil skal match resten.
Her tar jeg båndet og krøller det godt i hendene. Om du er redd for å få blåfarge på fingrene så bruk hansker, for jeg måtte jobbe en god del med å få fargen av!
Nå lot jeg båndet ligge til tørk et par timer. Om du har dårlig tid, og vil få det tørt i en fei, så kan du bruke en varmluftspistol og tørke det tørt med den. Eller evt. en hårføner.
♥♥♥
{For flere bilder av kortet kan du ta en titt i Maja Design bloggen}
♥♥♥
Mens jeg er igang så kan jeg også vise hva jeg har gjort med trærne og med snøkrystallene. 
Tim Holtz treet er dessverre Hjerteboden utsolgt for i øyeblikket, men det kommer nok med neste leveranse.
Men den største snøkrystallen jeg har brukt har vi inne.
Det er en Magnolia dies, og heter Snowflake and Misteltoe.
Jeg har stanset ut diverse figurer med Big Shot, og i Vanilla kartong.
Det første jeg så gjør er å sverte alle kantene forsiktig med fargen Walnut Stain.
Svampen jeg bruker er fra Tim Holtz, og heter Ink Blending Tool. Jeg syns den er helt super å bruke. Og du kan også få kjøpe nye svamper å sette på når den du har blir slitt, eller du vil ha en svamp per farge du bruker f.eks. Svampen er festet med en borrelås. Jeg har opplevd at den kan bli litt løs, så det har jeg ordnet med å feste den bedre på klossen med noen glue dots. 
Men nå tilbake til vintereffekten jeg vil vise:)
Etter å ha svertet kantene med Distress ink puten, så påfører jeg Crackle Paint-Rock Candy, til de utstansede figurene som du ser på bildene. Denne gjennomsiktige fargen kan du også kjøpe i en større flaske (118 ml). Når malingen tørker, sprekker den, og det ser ut som sprukket glass eller is:)

For å få noen hvite "snø"-flekker på figurene bruker jeg også Crackle Paint-Picket Fence. Dette er en hvitmaling med samme effekt-den sprekker når den har tørket.
I flaskene er det en pensel festet i lokket.

♥♥♥
Det søte motivet jeg har fargelagt med Distress Ink-reinkers heter
Tilda in the Mountains og er å få kjøpt hos Hjerteboden
Det var litt småinspirasjon fra meg på slutten av måneden!
Nå er det bare å følge med i bloggen framover den neste uken.
Det er bare to dager igjen av utfordringen vår: Bursdag+tall,
og vi skal også snart trekke en heldig vinner av blogghoppen vår!!
1. februar kommer vi også med en ny utfordring:))
Ha en fortsatt super søndag!
Klem fra Camilla.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for supre tips! Gleder meg til å prøve de ut! Vakkert kort, Camilla! Takk for inspirasjonen! Klem, Elizabeth

    SvarSlett